Forsiden
Læs dagligt relevante nyheder omkring emballage, mærkning og pakning på vores søstersite:
PACKobserver.dk
Har du problemer med visning af nyhedsbrevet? Klik her for at se det i din webbrowser.
09.09.14: Danmark har et unikt fadebur af gode råvarer, der skal helt ind på de danske spiseborde. Derfor har fødevareminister Dan Jørgensen nedsat en måltidstænketank, der skal komme med forslag til, hvordan vi kan gøre madkulturen i Danmark bedre, herunder gøre vores ganer mere modige og danskerne mere aktive i køkkenet.
Læs mere
09.09.14: Online-supermarkedet nemlig.com ruster sig i kampen om danskernes dagligvareindkøb på nettet. Et udvidet samarbejde med Dagrofa sikrer nemlig.com bedre indkøbspriser og styrker online-supermarkedet i konkurrencen mod de øvrige spillere på markedet.
05.09.14: Med en ny koncernstrategi stiller Dagrofa skarpt på detailforretningen og lægger SuperBest og Eurospar kæderne sammen. Til foråret genopstår butikkerne i de to kæder i et helt nyt koncept, når det moderne fødevaremarked Meny slår dørene op.
12.09.14: Det er høsttid for havre, og i den anledning noterer AXA, at der spises mere og mere grød, hvilket kan ses i en stigende efterspørgsel efter havregryn. Mange sætter pris på havregrød, fordi det er mættende og næringsrigt i forhold til det lave indhold af kalorier, og det nordiske klima er perfekt til at dyrke havre.
12.09.14: Tyske Red Arrow Handels-GmbH har skabt en ny røgeteknologi til koldrøgede kødprodukter. Og på FoodTech-messen vil virksomheden derfor præsentere, hvad man selv betegner som en ren røgeproces til f.eks. koldrøget salami eller rå fermenterede skinkeprodukter.
12.09.14: SP Technologies har indledt et nyt samarbejde med det belgiske firma Sweco, der har stor erfaring med fremstilling og levering af sigter og separatorer til bl.a. fødevare-, farma-, mineral-, plast- og kemiindustrien. På FoodTech-messen kan man se en sigte i funktion og møde den belgiske virksomhed.
05.09.14: Britiske Institute of Food Research (IFR), der er et offentligt finansieret forskningsinstitut, har i samarbejde med Oxford Instruments udviklet en ny, hurtig testmetode baseret på et NMR-bordspektroskop, der kan skelne mellem forskellige arter af dyr, baseret på fedtsyrer ekstraheret fra udskæringer af kød.